Nem mond le az MSZP elnöksége: az önkormányzati választásokra koncentrál

HírKlikk 2019. május 27. 06:18 2019. máj. 27. 06:18

Az MSZP elnöksége nem mond le, hanem minden erejével az önkormányzati választásokon elérhető fordulatra koncentrál – jelentette be Tóth Bertalan, a párt elnöke az EP-választás csaknem végleges eredményeinek ismeretében vasárnap.

Azt mondta: a december-januárban elindult ellenzéki együttműködés, melynek következtében több településen már megszületett a megállapodás az őszi helyi választásokra, „a mostani választási eredmény tükrében is rendkívül reményteljes”: reményt ad, hogy az ellenzék le tudja győzni a Fidesz kiskirályait és elkezdődhet a Nemzeti Együttműködés Rendszerének a lebontása.

„Ez egy olyan felelősség, amelyet, a választási eredmény tükrében is, a Magyar Szocialista Párt elnöksége vállal, éppen ezért egyhangúlag úgy döntött az elnökség, hogy nem mond le; az MSZP elnöksége az önkormányzati választásokig a Magyar Szocialista Pártot erősítve és egyben tartva azért fog küzdeni, hogy az önkormányzati választásokon minél több településen érjünk el fordulatot.”

Azt mondta: „nincs bennük harag” egyik ellenzéki párt irányába sem, „hiszen most nem annak van itt ideje, hogy egymással vitatkozzunk, veszekedjünk, hanem annak van itt az ideje, hogy amit december-januárban elkezdtünk, annak az eredménye ősszel megszülethessen”.

Az EP-választás eredményeképp az MSZP egy képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe; hogy ki legyen az, arról a párt választmánya szombaton dönt majd. Ő maga listavezetőként lemond a mandátumról, erősítette meg.

A választási eredményt kudarcként könyvelte el, de aláhúzta: küzdeni fognak a szabad, demokratikus Magyarországért és a NER lebontásáért.

Hangsúlyozta: az MSZP szervezeti erejére, hálózatára, aktivistáira, egységére és erőforrásaira szükség van ahhoz, hogy az önkormányzati választásokon az ellenzék sikert érjen el.

 „Minden erőnket arra koncentráljuk, hogy az önkormányzati választásokon fordulatot érjünk el, és ez most is, ahogy eddig is, csak ellenzéki együttműködésben lehetséges. Ezt az utat látjuk” – mondta.

A pártelnök köszönetet mondott a több mint 10 000 aktivistának, 5200 szavazóköri delegáltnak és maguknak az MSZP-Párbeszéd szövetség képviselő-jelöltjeinek az „elképesztő” kampánymunkáért, s külön Komjáthi Imre alelnöknek, aki kampánybusszal járta az országot a szociális és környezetbarát Európa-programmal, melyet ugyan más párt is képviselt, de amely mellett ezután is ki fognak állni.

Jávor Benedek, a Párbeszéd jelöltje, aki nem szerzett mandátumot, szintén köszönetet mondott a szavazóknak. Gratulált a vártnál jobb eredményt elérő ellenzéki pártoknak és reményét fejezte ki, hogy a képviselőik majd folytatják az általa és képviselőtársai által megkezdett munkát az Európai Parlamentben.

Forrás: Hírklikk