Nem működő üzemre dobtak ki milliárdokat

HírKlikk 2017. október 14. 05:47 2017. okt. 14. 05:47

A csornai napelemgyárnak az ígéretek szerint már két éve működnie kellene, azonban azóta is csak az üres csarnok áll. Sem a több száz új munkahelyből, sem pedig a magyar vállalkozásoknak ígért beszállítási lehetőségből nem lett semmi.

Hétfőn a parlamentben beismerte a kormány, hogy a rejtélyes üzleti köröknek közel két milliárdot adtak. Az Eximbank hét milliárdos keretösszegéről azonban - banktitokra hivatkozva - nem hajlandóak semmit elárulni.

Bejelentésem nyomán a NAV és az ügyészség már vizsgálódik, de az offshore hátterű céghez került milliárdok eddig nem kerültek elő.

Teljesen kizárt, hogy fideszes kormányzati kapcsolatok segítsége nélkül el lehetett tűnni ezzel a pénzzel. Már csak azért sem elképzelhető, mert fél órás internetes böngészés során bárki számára világossá válik a cég zűrös háttere.

A Jobbik a felelősök megnevezését és azonnali bocsánatkérést vár a Fidesz helyi és országos vezetőitől, hiszen a kormánypárt legfontosabb csornai ígérete az üzem létesítése volt. A felelősök legkésőbb a tavaszi kormányváltást követően biztosan meg lesznek nevezve és el lesznek számoltatva.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője
Forrás: MTI-OS