Nem volt sem oxigén sem gyógyszer a pécsi gyermekklinikán egy fulladó kislánynak

HírKlikk 2019. október 5. 09:14 2019. okt. 5. 09:14

Csak két és fél nappal a jelentkezés után vettek fel egy kislányt a pécsi gyermekklinika légúti osztályára, egyszerűen azért, mert az osztályon nem volt elég oxigén – mesélte a kislány édesapja az RTL Klub Híradójának.

A kislány a negyedik születésnapján lett rosszul, légszomja támadt, fulladozni kezdett. Először a sürgősségi osztályra utalták be a kórházban, hidegpárás kezelést kapott, de egy nap múltán mennie kellett.  Bár a légúti osztályon akarták elhelyezni, ott nem volt elég oxigén, ezért a fülészeti osztályon helyezték el, csakhogy a játszószobában vagy a folyosón kezelték a gyanú miatt , hogy fertőző betegsége van.

Így telt el két és fél nap, ami után végre a kislányt tudta fogadni a légúti osztály, azonban ott nem volt elég gyógyszer és az inhalátor is elfogyott. Mindezt más osztályokról szerezték be. A kislány végül jobban lett, már haza is engedték.

Az RTL Klub Híradója megkérdezte a pécsi gyermekklinikát, amely nem cáfolta az édesapa állításait. A lehetőségeikhez mérten mindent megtettek a kislányárt és folyamatosan igyekeznek fejleszteni a klinika eszközparkját és betegellátási körülményeit – hangzott a válasz.