Németh Szilárd irtózatosan pofára esett a hazudozása miatt

HírKlikk 2018. április 18. 07:44 2018. ápr. 18. 07:44

Jogerősen pert nyert az Eötvös Károly Intézet (EKINT) Németh Szilárd ellen 2018. április 17-én. A Fidesz alelnökének nyilvánosan meg kell követnie az EKINT-et a hamis tényállításai miatt.

Az EKINT azért perelte be tavaly Németh Szilárdot, mert 2017. március 17-én a Mandineren megjelent nyilatkozatában azt állította, hogy a szervezet Közhasznúsági jelentésében meghatározottnál „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kaptak Soros György alapítványaitól.

Súlyos vád, amely ha igaz lenne, akkor az azt jelenti, hogy meghamisították a közhasznúsági jelentést. Németh Szilárd az állítását azzal tetézte, hogy mindezt a nemzetbiztonsági szolgálatoktól tudja, mégpedig úgy, hogy a szolgálatok a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén nyilatkoztak erről, amit az ellenzéki képviselők is hallottak.

Az EKINT első fokon megnyerte a pert a Fővárosi Törvényszéken 2017. december 1-én. Németh Szilárd az Eötvös Károly Intézet jóhírnevét sértő állításait nem tudta bizonyítani. Híresztelése azért is fenyegető, mert jogszerűen csakis bűncselekménnyel, illetve terrorgyanúval illetett személyeket, gonosztevőket szabad lehallgatni.

Szél Bernadett, a bizottság tagja korábban sajtótájékoztatón közölte, hogy a bizottság jegyzőkönyveinek tanúsága szerint az Eötvös Károly Intézetről a bizottság ülésein szó sem esett.

Mindezek következtében Németh Szilárdnak hamis tényállításai miatt nyilvánosan meg kell követnie az Eötvös Károly Intézetet és sérelemdíjat is fizetnie kell.