Németh Szilárd leszavazta saját magát

Nagy András 2018. július 18. 18:07 2018. júl. 18. 18:07

A honvédelmi államtitkár addig nyomogatta a frakciófegyelmet betartva a nemeket az ellenzéki költségvetési módosító javaslatokra, hogy "véletlenül" az általa beígért fejlesztéseket is leszavazta.

Németh Szilárd jó (párt)katonaként kedden is fegyelmezetten betartotta a Fidesz-frakció előírását, ám ezzel a csepelieknek is jól betartott. A honvédelmi államtitkár arra az egykori csepeli gyáralapítóról elnevezett Weiss Manfréd Tervre mondott nemet, amelynek fejlesztéseit heteken át ígérgették az április 8-i választás előtti időszakban a fideszes kampányfüzetté silányított csepeli önkormányzati újságban, és amire a csepeli Fidesz folyamatosan a „Németh Szilárd nevével fémjelzett programként” hivatkozott.

A Fidesz által beígért Weiss-tervvel totál megegyező javaslatot most a szocialista Bangóné Borbély Ildikó nyújtotta be. Bangóné a tavasszal Németh Szilárddal szemben indult Csepelen, ám a körzetet a kölcsönös visszalépéseknek köszönhetően végül az Együtt színeiben szereplő Szabó Szabolcs hódította el. Az azóta az LMP-frakcióhoz szegődő Szabó igennel voksolt ugyan a javaslatra, de ahogy várni lehetett, a fideszes gombnyomogatók (Németh Szilárddal a soraikban) elkaszálták a fontos fejlesztéseket tartalmazó módosítót.

Bangóné Borbély Ildikó a Sztárklikk megkeresésére a szavazást röviden úgy kommentálta:

Németh Szilárd ezúttal az ország előtt is bemutatta, miért nem méltó a csepeliek bizalmára. Nyilvánvaló, hogy csak a hatalom és a pozíció érdekli, amiért bármit hajlandó beígérni, de igazából a csepeliek számára csak addig fontosak, amíg szavazni kell.”

Hogy így van-e, azt csak a 21. kerületi emberek dönthetik el. Mindenesetre a csepeli önkormányzat honlapján a mai napi az olvasható, hogy „a  Weiss Manfréd Tervvel nemcsak Csepel nagymúltú ipara éledhet újjá, a programmal jó esély van arra, hogy a kerület újra elfoglalhatja méltó helyét fővárosi kerületek sorában.”