Németh Szilárd összeveszett Csepel fideszes polgármesterével

HírKlikk 2021. január 28. 14:30 2021. jan. 28. 14:30

A Fidesz-alelnök honvédelmi államtitkár viszonya megromlott régi harcostársával. Állítólag az a konfliktus oka, hogy továbbra is kerületi főnöknek érzi magát, pedig parlamenti választáson kétszer is megbukott Csepelen.

Szakított egymással Csepel két vezető fideszes politikusa – értesült több forrásból a 24.hu.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Fidesz-alelnök, honvédelmi államtitkár, egykori rezsibiztos és régi harcostársa, Borbély Lénárd polgármester több mint másfél évtizedig irányította összeszokott párosként a XXI. kerületi pártszervezetet, majd 2010-től az önkormányzatot is együtt vezették: Németh polgármestersége idején Borbély volt a helyettese, 2014-ben pedig, amikor előbbi a parlamentet választotta, utóbbi maradt Csepelen, ő lett a polgármester.

A szakítás jelei decemberben váltak a külső szemlélő számára is nyilvánvalóvá, amikor Németh Szilárd hatalmas sportingatlan-portfóliót hozott létre maga körül, a kerületvezetést pedig voltaképpen kizárta az irányítása alatt futó ingatlanügyekből.

A 24.hu önkormányzathoz közeli forrásai szerint a két politikus kapcsolata azért romlott meg, mert Németh Szilárd továbbra is „főnökként” próbálta irányítani a kerület ügyeit, Borbély viszont egyre kevésbé fogadta el az utasításokat.

Németh Szilárd egyébként semmilyen, Csepelhez kötődő hivatalos funkciót nem tölt be. A 2014-es és a 2018-as egyéni országgyűlési képviselői választást is elvesztette a körzetben és a Fidesz országos listájáról került a parlamentbe.

Forrás: 24.hu