Németh Szilárd: SZDSZ-es múmiák pocskondiázzák az országot

HírKlikk 2017. október 17. 07:29 2017. okt. 17. 07:29

Németh Szilárd fideszes képviselő arról beszélt az országgyűlésben hétfőn, hogy az SZDSZ ugyan megszűnt, ám "politikusmúmiái" időről időre külföldi "turnéra indulnak", és megszólalásaik lényege - "a baloldali hagyományok egyenes folytatásaként" - a hazudozás, az ország pocskondiázása.

Demszky Gábor volt főpolgármester például a magyarországi sajtószabadság lábbal tiprásáról beszél, Magyar Bálint volt oktatási miniszter pedig szintén lejárató cikket írt hazájáról, majd az Egyesült Államokban tartott előadást, ahol egy magyar diplomata azonban szembesítette a "hazudozót" - mondta.

A magyar diplomáciai karnak kötelessége a magyar érdekek képviselete külföldön - jelentette ki.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára azt felelte: a magyar diplomaták a jövőben is meg fogják védeni az országot. Az pedig, hogy ez sokáig nem így volt, a szocialista, majd az azt követő posztszocialista múltból fakad - mondta.

Szerinte ez a korábbi időszak a nemzeti önbecsülés szisztematikus rombolását hozta, a külpolitika egyedüli zsinórmértéke a megfelelési kényszer volt. Az elmúlt évek azonban bizonyították, hogy "szakítottunk ezzel, és kiállunk országunk becsületéért" - tette hozzá.
Forrás: MTI