Németh Szilárd szerint az igazi demokráciát a NER hozta el Magyarországra

Nagy András 2019. június 18. 13:27 2019. jún. 18. 13:27

A magyar társadalom egységes, sőt kétharmad arányban még egy nagyon erős politikai egységet is képes felmutatni - jelentette ki Németh Szilárd a Heti TV Pirkadat című műsorában hétfőn. A Fidesz alelnökénél is virradhatna lassan, a műsorban ugyanis olyanokat mondott, hogy az szellemi értelemben sajnos sok világosságra nem utal.

A Nagy Imre 1989-es újratemetésén a Hősök terén összegyűlt tömeg még egységes volt Németh szerint. A politikus a műsorban úgy emlékezett, hogy akkoriban még mindenki ugyanúgy képzelte el a jövőt, a demokráciát és a szabadságot, aztán viszont még majdnem húsz évet kellett várniuk, hogy a demokrácia kiteljesedjen. Szerencsére a Fidesz 2010-es választási győzelmével ez is beteljesedett szerinte.

Igen, Németh Szilárd szerint az igazi demokráciát a magyaroknak a NER hozta el. Mi több, úgy látja, hogy a magyar társadalom ma már megint egységes, sőt kétharmad arányban még egy nagyon erős politikai egységet is képes felmutatni. Ezzel szemben az ellenzék kizárólag ezt az egységet akarja megbontani, mivel Magyarországon szerintük nincs szükség nemzeti hadseregre, sőt már nemzetre sincs. Legalábbis Németh Szilárd értelmezésében.

A legutóbbi országgyűlési választáson egyébként nemhogy a szavazók kétharmada, de a fele sem szavazott a NER-re. A Fidesz ellen 100 ezerrel többen voksoltak, mint a Fideszre. Ez a közel 2,7 millió magyar ember egész biztosan nem a Nemzeti Együttműködés Rendszerét tartja minden idők legdemokratikusabb állami berendezkedésének. Más kérdés, hogy a NER választási rendszerében a tavalyi eredmény is kétharmados parlamenti többséget eredményezett a Fidesznek...