Németh Szilárd: szükség van a magyar emberek támogatására

HírKlikk 2017. március 25. 07:57 2017. márc. 25. 07:57

Az élet minden területén, nemzeti érdekeink érvényesítésére, ha kell azok megvédésére kell törekedni - mondta Németh Szilárd a Fidesz alelnöke a szombathelyi Herény városrész lakossági fórumán.

Felhívta a figyelmet arra, öt olyan kérdés van, amelyben Brüsszel részéről és a nemzeti érdekekkel szemben álló hazai erők részéről támadásokra kell számítani, ezek egyike a rezsicsökkentés.

Németh Szilárd hangsúlyozta: ezeknek a támadásoknak mindegyike az önrendelkezéshez, szuverenitáshoz való jogunkat kérdőjelezi meg, legyen szó az illegális migráció elleni védekezésről, az adócsökkentés politikájáról, a magyarországi vállalkozásoknak a foglalkoztatás növelését célzó támogatásáról, vagy éppen a rezsicsökkentésről.

A politikus hangsúlyozta: a kormány készen áll arra, hogy megvédje a rezsicsökkentést, a lakossági energiaárak megállapítására vonatkozó jogot szavai szerint továbbra is "itthon kell tartani", hiszen csak így garantálható, hogy a magyar családok továbbra is az EU-szinten is egyik legalacsonyabb árat fizessék az energiáért, a rezsitartozások pedig tovább csökkenjenek.

Vannak akik az energiapiacot sírják vissza, csakhogy az energiaárak az elmúlt években sohasem csökkentek, hanem mindig csak nőttek a szabadpiacon, mint ahogy az előző szocialista-szabaddemokrata kormány is évről-évre csak emelni tudta az árakat - mondta.

Közölte: 2010 óta a kormány csökkentette a terheket, kimentette csapdahelyzetükből a devizaadósokat, átvállalta az önkormányzatok adósságát.

Az adópolitikával több pénz marad a családoknál és a vállalkozásoknál, amit jelez a kiskereskedelmi forgalom 49 hónapja tartó emelkedése, valamint az is, hogy a költségvetést kis címletű kincstárjegyek formájában ma már egyre inkább a magyar lakosság képes finanszírozni mondta.

Németh Szilárd jelezte, hamarosan újabb nemzeti konzultációt kezdenek, amelyben kikérik az emberek véleményét a jelenleg legfontosabb, az általa is említett új nemzetpolitikai kérdésekről.

"A kormány egyedül nem fog tudni Brüsszelben hadakozni, szükség van a magyar emberek támogatására" - mondta.