Nemzetközi támadás indult Magyarország ellen

HírKlikk 2018. augusztus 10. 13:17 2018. aug. 10. 13:17

Újabb nagy erejű nemzetközi támadást indítottak a Soros Györgyhöz köthető szervezetek Magyarország ellen, ezúttal Norvégiából - írja a Magyar Idők.

A lap szerint még június végén írt alá közös nyilatkozatot a norvég Amnesty International főtitkára, a Human Rights House Foun­dation norvégiai igazgatója és még 3, az amerikai spekulánshoz köthető alapítvány vezetője.

A dokumentumban Lengyelországot és Magyarországot is bírálják azért, mert szerintük a civil társadalmat korlátozó törvényeket fogadtak el. Közben a Norvégiával szomszédos Svédország budapesti nagykövete ismét megerősítette közösségi oldalán az elkötelezettségét a Soros György által támogatott civil szervezetek mellett.

"Azt látni kell, hogy Magyarországon az elmúlt időszakban nagyon komoly változtatásokat hajtottak végre, hogy a főként Soros György által támogatott NGO-k ne tudják folytatni azt a bevándorlást támogató és bevándorlást szervező tevékenységet, amely jellemző volt rájuk az elmúlt években és ez sok hozzájuk hasonló nemzetközi szervezetnek nem tetszik.

Mivel Magyarországon nem tudnak már ilyen aktív politikai tevékenységet kifejteni, ezért most annak vagyunk szemtanúi, hogy más Nyugat-Európai országból próbálják a magyar álláspontot támadni. Ezt azért tehetik meg, mert mind Norvégiában. mind Svédországban bevándorlás párti baloldali kormány van hatalmon" - jelentette ki az ügy kapcsán Deák Dániel politológus.