Nemzetközileg is környezetbarát a dél-budai irodaház

HírKlikk 2020. augusztus 7. 21:00 2020. aug. 7. 21:00

Nemzetközileg is környezetbarát és energiahatékony épületté nyilvánították a BudaPart első, februárban átadott irodaházát.

A Portfólió számol be arról, hogy a Property Market által fejlesztett BudaPart Gate elnyerte a LEED GOLD minősítést.

Az iroda.hu részletezése alapján, a LEED rendszer egyfajta minősítő struktúra, amelyet 1998-ban hoztak létre az Egyesült Államokban. A nemzetközi alkalmazást nehezítheti azonban, hogy a rendszer esetében, az amerikai szabványoknak kell megfelelni. A LEED rendszer keretében minősíteni lehet új, és már meglévő épületeket is. Külön rendszert dolgoztak ki azokra az esetekre, amikor egy új épület tulajdonosa vagy bérlője szeretné minősíttetni az épületet.

A LEED minősítésben az arany fokozat megszerzéséhez többek között az energia-hatékony gépészeti megoldások, a magas energia-hatékonyságú homlokzati szerkezet, az energiatakarékos világítótestek, a víztakarékos öntözés és berendezések, az elektromos autótöltők, az elektromos- és hűtési, fűtési energia mérésének lehetősége, valamint a beépített anyagok jelentős újrahasznosított anyag-tartalmának magas aránya járultak hozzá.