Niedermüller Orbán új bejelentéséről: megint az önkormányzatoktól vesz el pénzt a kormány

HírKlikk 2021. április 14. 16:42 2021. ápr. 14. 16:42

A miniszterelnök bejelentette az újabb járványügyi könnyítéseket a közösségi oldalán, miszerint 3,5 millió beoltottnál, jövő héten nyithatnak a teraszok, de a felső tagozatosoknál marad az online oktatás.

Kedden a Facebookon rövid animáció formájában jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy Magyarországon immár megvan a hárommilliomodik ember, aki megkapta legalább az első koronavírus-védőoltását.  Majd szerda délután, a kormányülés után, Orbán Viktor is a kamerák elé állt és elmondta, hogy örül annak, hogy elérte Magyarország a hárommillió oltást.

„A következő héten szerda-csütörtökön elérhetjük a 3,5 millió beoltottat, akkor kinyithatnak a teraszok” – jelentette be a miniszterelnök.

A nyitást követően a kormány úgy próbál segíteni a vendéglátósoknak, hogy eltörli a teraszok bérleti díját. A VII. kerület polgármestere szerint azonban ezzel is csak az önkormányzatok ellen lép a kormány.

„A kormány megint az önkormányzatoktól vesz el pénzt azzal, hogy ingyenessé teszi a teraszok bérleti díját” – nyilatkozta a Hírklikknek Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere.

„A mi kerületünkben ez az egyik legnagyobb bevételi forrás” – tette hozzá.

Az iskolákkal kapcsolatban is bejelentést tett Orbán Viktor. Az április 19-ei iskolanyitás szabályait újra megváltoztatták. A mostani változtatás értelmében csak óvodában és iskolában a negyedik évfolyamig lesz nyitás, a felsősök és a gimnazisták otthon maradnak.

Orbán Viktor úgy látja, hogy felerősödtek az oltásellenes hangok, de arra kér mindenkit, hogy ne hallgasson ezekre az elbizonytalanító hangokra.

Forrás: Facebook