"Nincs pénz orvosokra, de Orbán vejének büntetésére van 13 milliárd"

HírKlikk 2019. február 20. 14:30 2019. feb. 20. 14:30

2019-ben elérte a történelmi mélypontot a hiányzó háziorvosok száma, a szakorvosok hiánya miatt kórházi osztályokat zárnak be, vagy megszüntetik az ügyeleti ellátást, ahogyan ez most a Péterfy Kórház érsebészetén történt - írja közleményében az MSZP.

A párt szerint hatszáz településen nem jutnak orvoshoz a betegek, de a fideszes vezetőket ez nem érdekli, hiszen ők a VIP-ellátáson nem szembesülnek az orvoshiánnyal.

"A magyar egészségügy látványosan összeomlik, emberek halnak meg a pénzhiány miatt, miközben a Fidesz inkább az adófizetők pénzéből fizet ki 13 milliárdot azért, hogy elkerülje Orbán vejének csalása miatti uniós büntetést.

A 13 milliárdból mennyi háziorvost lehetne támogatni? Mennyi kórházban lehetne ügyeletet biztosítani ennyi pénzből?" - teszik fel a kérdést a szocialisták.

Ahogy a Hírklikk is megírta, orvoshiány miatt a Péterfy Kórház és Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet március 1-től május 31-ig nem tudja ellátni az akut érsebészeti ügyeletet Budapesten.

Forrás: Hírklikk