Nógrádi György már nem szélhámos, hanem szakértő az Indexen

Föld S. Péter 2020. szeptember 11. 07:05 2020. szept. 11. 07:05

Tényleg nem változott semmit az Index irányultsága, fölösleges volt tehát az aggodalom, hogy a kormány ezt a portált is bekebelezte, és eltűnt a fékezhetetlen étvágyú kisgömböc feneketlen gyomrában. Itt van például Nógrádi György, aki biztonsági szakértőként szokta meghatározni önmagát. Ő már öt évvel ezelőtt is szerepelt az Indexen, és most, hogy az eredeti szerkesztőség helyett mások írnak Index név alatt, Nógrádi úr ismét előkerült.

A 444 vette észre, hogy Nógrádi György ismét kapcsolatba került az Indexszel. Igaz, másfajta ez a kapcsolat, mint amilyen öt évvel ezelőtt volt. Akkor Nógrádi úr – mondjuk így – a kritika céltáblájává lett, mert az akkori Index – amely, nem győzzük ismételni, mai üzemeltetői szerint ugyanolyan független, mint amilyen korábban volt – nagy cikkben leplezte le Nógrádi úr szélhámoskodásait. Hogy nem létező külföldi egyetem oktatójának mondta magát, és állításával ellentétben, nem végzett valódi tudományos tevékenységet. Mindez persze nem gátolta meg abban, hogy az akkori Index cikke szerint, állami cégektől húzzon bőséges apanázst, és kormánypárti rendezvényeken hirdesse a Fidesz és Orbán Viktor dicsőségét.

Tényleg semmi sem változott, Nógrádi György most visszatért az Index hasábjaira. Igaz, más megvilágításban, mint öt évvel ezelőtt. A megújult Index Németország-szakértőként szólaltatja meg hősünket, akiben szerencsére nem maradt tüske az egykori cikkek miatt, szívesen vállalta, hogy eligazítja az Index még megmaradt olvasóit a világ dolgairól, és minden másról, ami érdekelheti a változatlanul független, ám a kormányhoz közelinek mondható portál olvasóit.