Novák Előd kegyelemért fordul Áder Jánoshoz

HírKlikk 2019. augusztus 18. 14:16 2019. aug. 18. 14:16

Egy 2006-os tüntetőre kiszabott börtönbüntetés miatt tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom, és kegyelmet kérnek számára az államfőtől. Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke budapesti vasárnapi sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy 2006-os tüntetőnek kell börtönbe vonulnia Gyurcsány Ferenc akkori szocialista miniszterelnök helyett.

Ha ez tényleg így lesz, akkor a Nemzeti Együttműködés Rendszerének hívott Orbán-rendszert sokkal inkább nevezhetjük a Gyurcsány Ferenccel történő együttműködés rendszerének, hiszen a Fidesz végül nem számoltatta el a volt kormányfőt és az akkori felelősöket - mondta.

Novák Előd - aki a sajtótájékoztatót az egykori tüntetővel együtt tartotta - azt közölte: Balogh Péternek 1 év 8 hónap börtönbüntetést kell letöltenie szeptember elejétől a tévészékház 2006 szeptemberi "ostromában" való részvétel és "egy egyszerű rongálás" miatt.

"Ekkora büntetést sem Biszku Bélára, sem más hasonló bűncselekményeket elkövetőre, akár gyilkosokra sem minden esetben szabnak ki" - fogalmazott, majd hozzátette: egyéni kegyelmi kérvénnyel fordulnak Áder János köztársasági elnökhöz.