Novák Katalin: egy hatékony gazdaságpolitika nagyon erős családpolitikával párosul

HírKlikk 2019. október 22. 15:55 2019. okt. 22. 15:55

Hatékony gazdaságpolitikára és erős családpolitikára épülő sikeres modellként tartják számon a magyar kormány munkáját Baden-Württembergben - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden Stuttgartban, a német tartomány fővárosában.

 Az államtitkár az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában vezető tartományi politikusokkal folytatott tárgyalásait értékelve kiemelte, hogy a nagyjából Magyarország méretű német tartománnyal folytatott kapcsolatok "virágzóak" és mindkét félnek fontosak.

Baden-Württembergben is sok hasonló kihívással szembesülnek, mint Magyarországon, köztük a demográfiai változásokkal, így figyelemmel követik a magyarországi folyamatokat, és egy olyan "sikeres modell jeleit látják, amelyben egy hatékony, eredményes gazdaságpolitika nagyon erős családpolitikával párosul" - mondta Novák Katalin.

Hozzátette, hogy Magyarország tanulhat a baden-württembergiektől például a rugalmas munkavállalás támogatásában, a német fél pedig főleg a magyar családpolitika, köztük a babaváró támogatás iránt érdeklődött.

Forrás: MTI/Hírklikk