Novák Katalin tárca nélkül felel a családok életszínvonaláért

HírKlikk 2020. szeptember 13. 09:50 2020. szept. 13. 09:50

„A családok életszínvonalára figyelni kell, ezért a kormány létrehoz egy családügyekért felelős, családokkal foglalkozó tárca nélküli miniszteri posztot – jelentette be Orbán Viktor az M1-en. A tárca nélküli miniszter feladatai között szerepel, hogy valamely párt különleges érdekeit képviselje – a magas kormányzati funkció mellett – Novák Katalin, a Fidesz alelnöke is.

Annak érdekében, hogy a családok életszínvonalát meg tudják védeni, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hatásköreit és lehetőségeit meg kell növelni – jelentette ki a kormányfő. Hozzátette, ezt a munkát irányítja október elsejétől Novák Katalin. 

A tárca nélküli miniszter olyan miniszter, akinek nincs „tárcája", azaz nem áll valamely szakigazgatási ág élén. A tárca nélküli miniszter feladata gyakran inkább valamely országrész vagy társadalmi réteg vagy politikai párt különleges érdekeit a kormányban és közigazgatásban érvényesíteni; mellette csak kisebb létszámú személyzet működik. 

Novák Katalin Facebook-oldalán azt írta: „lehetőséget kaptam arra, hogy október 1-jétől miniszterként dolgozhassak tovább a magyar családokért. Ezt ma este jelentette be miniszterelnök úr". „Köszönöm szépen az eddigi támogatásukat, bízom benne, hogy arra a jövőben is számíthatok!" 

Forrás: Facebook