Nyoma sincs annak az építkezésnek, ami miatt lezárták az Orbánhoz vezető utat

HírKlikk 2022. január 18. 09:13 2022. jan. 18. 09:13

Másfél hónapja nem kezdődött el az az építkezés, amire hivatkozva a Várkapitányság Nonprofit Zrt., megközelíthetetlenné tette a Miniszterelnökség épületkomplexumát – írja a Telex cikke nyomán a hvg.hu.

A portálnak annak idején Gulyás Gergely még azzal indokolta a lezárást, hogy „építőanyagok lesznek az utcán… építési munkák zajlanak, ezek még inkább élesbe fordulnak a következő hetekben, a bejutást nehéz lesz biztosítani”.

Ennek azonban Telex munkatársai nem látták nyomát, a portál tudósítása szerint a hivatal dolgozói, valamint az oda látogató vendégek is zavartalanul közlekedhetnek a Színház utcában. Az igazsághoz azonban hozzátartozik az is, hogy ettől függetlenül, zajlik építkezés a környéken, csak az éppenséggel semmilyen hatással nincs az utca forgalmára.

A portál rákérdezett a Várkapitányságnál is, hogy mi a helyzet azon munkálatokkal, amik miatt a Miniszterelnökséghez való eljutást elvileg nehéz volna biztosítani. A Várkapitányság válaszában annyit írt, hogy a Honvéd Főparancsnokság felújításának következő szakasza vette kezdetét 2021 novemberében, és a zavartalan lebonyolítás miatt van szükség az utca lezárására.