Nyomoz a rendőrség a csónakos trollok után

HírKlikk 2019. szeptember 24. 09:17 2019. szept. 24. 09:17

Motorcsónakos kormánypárti trollkülönítmény zavarta meg vasárnap délután Karácsony Gergely programbemutatóját – mint a Népszava is beszámolt róla, a csapat hangos cirkuszi zenével próbálta elnyomni az ellenzéki polgármester-jelölt rendezvényét.

A szabotőrök bátran eltakarták arcukat, és ragasztószalaggal fedték le a motorcsónak lajstromjelzését – utóbbi viszont egy laikus számára is szabálysértésnek tűnne. Mint a Népszava megtudta, több annál: mikor az esetről kérdezték a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, jelezték, hogy a lap megkeresésére nyomozást indítottak egyedi azonosító jellel visszaélés gyanúja miatt, ismeretlen tettessel szemben.

Ez már kevésbé lehet vicces a trollok számára - jegyzi meg a Népszava -, hiszen az eset bűncselekménynek számít, és akár három év szabadságvesztés is kiszabható miatta. Nem kizárt, hogy a trollok felmérték tettük súlyát, és éppen ezért takarták el arcukat csónakozás közben.

Karácsony Gergely sajtóeseményét már korábban is próbálták megzavarni: akkor, szeptember 18-án a Fidelitas tagjai akcióztak, és az Átrium színház előtt tartott sajtótájékoztató alatt ugyanazt a cirkuszi zenét (a Gladiátor bevonulását) játszották be, mint vasárnap a csónakosok. A dal így szorosan kapcsolódik a Fidelitas „Budapest nem cirkusz”- kampányához, amivel Tarlós István főpolgármester ellenzéki kihívóit próbálják kifigurázni.

Forrás: Népszava