Nyomoz a rendőrség a volt pécsi fideszes polgármesterjelölt hamis tanúzása kapcsán

HírKlikk 2019. október 20. 07:54 2019. okt. 20. 07:54

Még a Népszava számolt be arról a választások előtt, hogy Vári Attila, a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje egy verekedési ügyben nem bizonyult szavahihetőnek sem az elsőfokú, sem pedig a másodfokú bíróság előtt.

A pécsi sportcsarnok egyik rendezvényen két biztonsági őr megvert egy egyetemistát, mert szerintük az részegen randalírozott a vécében és agresszív volt velük szemben. Az egyetemista ezt tagadta, ezért feljelentést tett. Vári Attila is a tanúk között volt, ám az első- és másodfokú tárgyaláson a bíróság azt állapította meg többek közt, hogy a tanúvallomások – így Várié is – nem szavahihetőek.

Korábban Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese írásban kérdezte Polt Pétert, hogy miért nem indult hamis tanúzás miatt Vári ellen eljárás. A legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy az ügyben senki nem tett korábban feljelentést.

Az ügyészség majd egy hete kiadott közleménye szerint, mivel az országgyűlési képviselő kérdése tartalma szerint feljelentésként értékelendő, a Legfőbb Ügyészség továbbította azt az elbírálásra jogosult nyomozó hatósághoz.

Szabad Pécs most arról számolt be, hogy a feljelentés célba ért, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a portált, hogy büntetőeljárást indított hamis tanúzás ügyében.