Nyugdíjasok nyuszija

Dr. Dávid Ferenc       2021. április 3. 10:34 2021. ápr. 3. 10:34

Nagycsütörtökön nagy meglepetés ért: megérkezett postaládámba a JóKor nevet viselő propaganda kiadvány, amely a Magyar Államkincstár gondozásában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Idősek Tanácsa és a Miniszterelnöki Kabinetiroda együttműködésében jelent meg. Ez már a magazin második száma, de sajnos nem sikerült jobban, mint az első. 

A címlapon Szerednyey Béla mosolyog, akitől megtudhatjuk, hogy csak az oltással lehet megállítani a járványt. Gergely Róbert odafigyel a növényekre és az állatokra, Kudlik Júlia a nagymamája miatt szeret főzni, Bessenyei Péter pedig megolajozza az orsókat. Keresztes Ildikó, Takáts Tamás és Bay Éva sem a nyugdíjasokkal foglalkozik, hanem az állatvédelemmel. Fokozott izgalmak közepette az is kiderül, hogy Kovács Kati, Nagy Feró és a Korda házaspár is felvette már az oltást. De nem ők a lap sztárvendégei.

A miniszterelnök megnyugtat bennünket, hogy a magyar nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára. A kormányfő büszkén vállalja, hogy megőrzik a nyugdíjak reálértékét, ami azt jelenti, hogy idén nem lesz könnyebb, mint tavaly, viszont jövőre sem lesz jobb, mint ebben az esztendőben.

Müller Cecília doktornő három fényképpel (címlap, 1. és 10. oldal) jelentkezik, és egy semmitmondó felhívással is fordul a nyugdíjas társadalomhoz. Az újság belsejében közölt interjú címe: Magyarország az európai oltási rangsor élén! Ezt én nem vitatom, de egy apró betűs mellékmondatban azért szólhatott volna arról is, hogy a népességarányos halálozási rangsorban hányadik helyen állunk. Én úgy tudom, hogy ebben az összehasonlításban is sajnos az élvonalhoz tartozunk, amire persze nem lehetünk büszkék. Erről viszont nem tesz említést a tiszti főorvos.

És ezt követően, jön a mindig mosolygós Novák miniszter asszony. Két oldalon keresztül sorolja a kormány hőstetteit, majd hirtelen lesújt politikai ellenfeleire: „a baloldali megközelítés segélyalapú, abban érdekelt, hogy az államtól való függőséget növelje”. Jól kiképzett és éber katona Novák Katalin, hiszen egy nyugdíjas magazin oldalain még húsvétkor is tüzel riválisaira.

Kedvező hírként értékelhetjük, hogy Magyarország kormánya 2021-től is megtartja a nyugdíjprémium intézményét. Szeretném jelezni, hogy 2020-ban ez elmaradt, és ha ez a tavalyi formában és összegben érvényesül, akkor bizony az eredmény idén is csak egy kövér zéró!

Közelegve írásom befejezéshez, van egy érdekes felhívás, amely az újság 11. oldalán olvasható: „Lottózás egyszerűen és biztonságosan a Szerencsejáték Zrt. digitális megoldásaival”. Na, végre, itt a megoldás a nyugdíjasoknak.! Meg is rovom a szerkesztőséget, hogy miért nem ezt a szöveget tették a címlapra?! Hagyják már abba a süketelést a prémiumról, a korrekcióról, a nyugdíjak vásárlóértékéről és az idősek megbecsüléséről! Irány a Szerencsejáték Zrt.: nyugdíjasok fogadjatok és várjatok a jó szerencsére! Másban úgysem bízhattok!

p.s.:  a 16 oldalas – celeb hírekkel fűszerezett – propagandakiadvány tavaly nyáron  2,1 millió példányban készült, 235 millió forintért. Tekintettel a pénzromlás ütemére, bizonyára most is „eltapsoltak” vagy negyedmilliárd forintot. A mi pénzünkből és nem JóKor!