Okos, de hétköznapi rendszerek szükséges kiegészítői

HírKlikk 2019. március 25. 11:53 2019. márc. 25. 11:53

Mindannyiunk zsebében vagy táskájában megbújik egy okostelefonnak nevezett eszköz vagy egy tablet. A technológia fejlettségének köszönhetően ezek az eszközök a telefon funkció mellett még nagyon sok másra is képesek.

Viszont ezen funkciók eléréséhez kiegészítőkkel  kell felszerelnünk mobil készülékeinket. A legtöbben ezeket az eszközöket kipróbáljuk, akiknek bejött, azoknak életük részévé válik. Akiknek nem jön be, lehet, nem használják rendszeresen, vagy elfelejtik azt a kiegészítő lehetőséget egy életre.

A készüléket a fizikai behatásoktól védenünk kell: az ütődésektől, karcolásoktól, portól. Ezek a készülékek a mobiltelefonok első szériájához képest azért nagyon sérülékenyek. A drága készülék drága alkatrészt is jelent. Kis ráfordítási összeggel nagy kiadásoktól kímélhetjük meg magunkat. A következő rendszerek elérhetőek a mobiltelefonokhoz.

Tokok, tartók

A készülék megvásárlásával egy időben szerezzünk be az ízlésünkhöz legközelebb álló, színű vagy anyagú, a telefon típusához megfelelő tokot vagy tartót. A telefon védőburkát képező védőeszköz tartó vagy tok, lényegében ugyanaz, annak a nyithatósága vagy kiviteli formája határozza meg, hogy a kereskedésben a tartók vagy a tokok között találjuk meg. Védelmi szempontból mind a kettő jó lehet, a használati szokások és ízlés kérdése, ki melyiket választja ki a készülékhez.

Kijelző fólia

Határozottan, szintén a vásárlás időpontjában szerezzük be a képernyővédő fóliát. Ez egy maximum pár ezer forintos beruházás, mellyel a készülék legdrágább elemét, a kijelzőt tudjuk megvédeni az esetleges sérülésektől.

Kábelek

Kábeleket alapból kapunk a telefonhoz, ezek esetleges sérülése esetén jó egy megbízható üzletet találni, ahol azokat pótolni tudjuk. Ugyanitt be tudunk szerezni egyéb kiegészítő kábeleket, melyekkel az eszközt felszerelve máshoz is csatlakoztatni tudjuk, vagy adatátviteli, adattovábbítási funkcióját is ki tudjuk használni.

Power bankek

Eljön az a szituáció, amikor megvan a készülék, minden védelmi szempontból biztonságossá használhatóvá tettük, de annyit vagyunk úton, hogy esélytelen olyan hosszú idei konnektor közelében maradnunk, amennyi töltési időt a készülék szeretne. Erre az esetre kínálnak megoldást a power bankek. Ezek közreműködésével az energiát szállítani tudjuk, és akár a tengerparton is feltölthetjük eszközeinket.

Erre az esetre a Maxell Power Bank 2800 vésztöltője kínálja az optimális megoldást. Így még a dzsungel legmélyén sem maradunk elektromos töltés híján.

A Gigaplaza.eu honlapján bőségesen találhatunk egyszerűbb és komolyabb számítástechnikai, okos berendezések kiegészítő, szórakoztató vagy elengedhetetlenül szükséges tartozékait is. Ezek mindegyike vezetékkel kapcsolódik, ezeken kívül Bluetooth technológiás kiegészítőket is találni kínálatukban.

Forrás: Hírklikk