Oltásellenességről, „a magyar szakemberek", az OGYÉI elleni támadásról handabandázik a Fidesz

Gusztos István 2021. április 14. 15:56 2021. ápr. 14. 15:56

Az én emlékeim szerint senki sem támadta „a magyar szakembereket", az OGYÉI-t – egészen addig, amíg Orbán rájuk nem vakkantott.

Egy-két nappal később az „illetékesek" jóváhagyták az orosz és a kínai vakcinákat.

S ezzel – nehezen jóvátehető módon – elveszítették szakmai hitelességüket. Vagy azt is mondhatjuk, nagyjàból olyan és annyi szakmai hitelességük maradt, mint magának Orbán Viktornak vagy Szijjártó Péternek.

Pedig nem kellett volna sok ama szakmai hitelesség megőrzéséhez. Nem kellett volna durván ráförmedni Orbánra – bár megérdemelte volna –, nem kellett volna olyasmit sem mondani, hogy ez nem a kutyák dolga…

Elegendő lett volna emlékeztetni arra – csöndesen, de határozottan –, hogy nem politikai kérdésről van szó: a döntés joga és kötelessége kizárólag „a magyar szakembereké", az OGYÉI-é. S talán meg kellett volna kérni a miniszterelnököt, hogy igehirdetéseit ne haszálja üzengetésre, mert azzal csak kételyeket ébreszthet a döntés szakmaisága felől.

Mindegy: a baj megtörtént. S most itt állunk a legalábbis kétséges hitelű „magyar szakemberekkel", OGYÉI-vel…

Persze, valamit javíthatna a helyzeten, ha azok a szakemberek legalább utólag megkérnék Orbánt és társait, hogy ne akarják őket (is) megvédeni a sorosista-gyurcsányista-brüsszelita „támadásoktól"...

Szerencse, hogy vannak azért szakemberek, igaziak – csak éppen nem ők szerepelnek folyton a „közmédiában".

„Szakemberekről" handabandázik Orbán és kormánya, (terror)médiája az iskolák április 19-ei megnyitása ügyében is. Hamar változott azonban a helyzet: a nyitás ma már „csak" az óvodákra és általános iskolákra vonatkozik.

A nyitás szándékát „szakmai okok" nem látszanak igazolni. Nem is nagyon tudok olyan szakemberekről, akik egyértelműen kiállnának mellette.

Ez azonban kevésnek tűnik: meg kellene szólalni, hangosan! Az Orbánék emlegette „magyar szakembereknek" is.

Az lehetne az első lépés az Orbán és kormánya által elvett vagy legalábbis megingatott tekintélyük visszaszerzésében.