OMSZ: jönnek a kerékpáros mentők

HírKlikk 2022. augusztus 10. 07:55 2022. aug. 10. 07:55

A Népszava információi szerint az Országos Mentőszolgálaton (OMSZ) belül július eleje óta az állomásvezetők feladata felmérni, hogy a mentőápolók közül kik vállalnának – többletbérezés ellenében – szolgálatokat egy új kerékpáros mentőegységben.

Naponta akár 3 ezer feladatot is kaphatnak országszerte a mentők, a hívások egyharmada pedig Budapestről és a környékéről érkezik. A régióban szolgálatot teljesítő mentők nem is győzik, ezért naponta 10-15 autót vezényelnek az ország más pontjairól a fővárosba. De még ezzel együtt is előfordul, hogy torlódnak a hívások, a mentőre jóval több mint 15 percet kell várni.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője, Győrfi Pál megerősítette a Népszava információját: a fővárosban jövő tavasszal indul ez a program, jelenleg a kerékpáros mentés feltételeinek kialakítása zajlik. 

A tesztüzem pedig heteken belül megkezdődhet. Terveik szerint a főváros belső, forgalmas területein találkozhatnak majd az emberek a kerékpáros elsősegélynyújtókkal. Hozzátette: kedvező tapasztalatok esetén, ezt a mentési módszert akár más városokra is kiterjeszthetik.

Forrás: Népszava