Önfeladás lenne a jobboldali pártoknak egy nagykoalíció az új EP-ben

HírKlikk 2019. május 21. 07:21 2019. máj. 21. 07:21

Nem szeretné a Fidesz-KDNP, hogy nagykoalíció alakuljon május 26-a után az Európai Parlamentben. Erről a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Dömötör Csaba kifejtette: a kényelmes nagykoalíció rendre a jobboldali pártok számára jelentene önfeladást. Nem csak gazdasági, hanem világnézeti kérdésekben, így a bevándorlásban is.

A Fidesz-KDNP sokkal jobban szeretné, ha a jobbközép pártok az új jobboldali pártokkal fognának össze. Erről is dönthet május 26-a - mondta Dömötör Csaba. 

Fontos, hogy többsége legyen azon pártoknak, amelyek nem nézik jó szemmel azt, ami az elmúlt években zajlott és megállítanák a több éve zajló folyamatot – utalt a migrációs válságra. 

Az államtitkár hangsúlyozta: a bevándorlás egy olyan ügy, amelyben később nem lehet majd korrigálni. Európa az egyetlen térsége a világnak, amely részben szándékosan tárva nyitva hagyta a kapuit. Ha ez így megy tovább a következő években, akkor olyan folyamatok indulnak el, amelyeket nem lehet majd visszacsinálni - húzta alá az államtitkár. 

Forrás: Hírklikk