„Öngyilkos merénylet megtartani az olimpiát”

HírKlikk 2021. május 16. 16:55 2021. máj. 16. 16:55

Hiroshi Mikitani, a Rakuten e-kereskedelmi vállalat vezérigazgatója aggódik a nyári játékok megszervezése miatt.

Hiroshi Mikitani a CNN Businessnek adott exkluzív interjút, amiről az atv.hu számol be. A vezérigazgató elárulta, hogy megpróbálta meggyőzni a kormányt, hogy a járvány miatt mondják le a július 23-án kezdődő tokiói játékokat.

„Veszélyes vendégül látni egy ekkora nemzetközi eseményt, ahova a világ minden tájáról érkeznek. Túl nagy a kockázat” – részletezte.

„A hozadéka nem elég nagy, amikor azt látjuk, hogy sok ország még mindig erőlködik, mint például India és Brazília. Még nincs itt az ideje az ünneplésnek” – jelentette ki az üzletember, és hozzátette, hogy mos még le lehet mondani az olimpiát, mert „most még minden lehetséges”.

Hasonló véleményen van Masayoshi Son, a SoftBank vezérigazgatója is, aki a CNBC-nek az mondta: „nagyon félek az olimpia megrendezésétől, nemcsak Japán, hanem számos ország miatt”.

A Toyota, az idei játékok egyik vezető szponzora a hét elején azt nyilatkozta, hogy aggódik amiatt, hogy a közelgő esemény előtt a közvélemény frusztrált hangulata a sportolók felé irányul.

Forrás: atv.hu