Operatív felderítés zajlik az „ördög ügyvédje” ellen

HírKlikk 2020. január 10. 09:51 2020. jan. 10. 09:51

Három különböző nyomozást folytat a rendőrség a volt győri polgármestert és más személyeket érintő feljelentések alapján. A Magyar Nemzet négy kérdést fogalmazott meg, amelyekből háromra az ORFK kommunikációs szolgálata válaszolt.

A Magyar Nemzet az ORFK kommunikációs szolgálatától megtudta, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hűtlen kezelés és más bűncselekmény gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat. A rendőrség iratokat, dokumentumokat foglalt le, amelyek vizsgálata, elemzése folyamatban van.

Ismert, hogy az önkormányzati választás előtt, „az ördög ügyvédje” néven elhíresült ismeretlen felvételeket tett közzé, amelyeken Borkai Zsolt, illetve Rákosfalvy Zoltán ügyvéd látható többedmagával, szexorgia közben.

A kiszivárogtató – drogfogyasztás mellett – korrupciós vádakkal is illette a szereplőket. Az elhangzottak alapján, ellenzéki politikusok, valamint Tényi István tett feljelentést ismeretlen elkövető ellen.

Tényi szerint a volt győri polgármester, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, valamint az Audi-földek adásvétele köré csoportosuló ügyeket egyesítették, és az NNI korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályának kiemelt ügyek osztálya hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Az egyesítés azonban nem teljesen igaz, hiszen három különböző ügyszámon nyomoz az NNI a korrupciósnak vélt ügyekben.

A negyedik nyomozást szintén az NNI folytatja, de ebben Borkai és az ügyvéd sértett, és több gyanúsított is van – köztük Póczik József volt válogatott labdarúgó –, mivel az alapos gyanú szerint a szexvideóval megzsarolták az azóta lemondott politikust és a jogászt. A botrányt kirobbantó „ördög ügyvédje” ellen továbbra is operatív felderítés zajlik.

Forrás: Magyar Nemzet