Operatív törzs: a járványon nyerészkedő csalókat fogott el a rendőrség

HírKlikk 2020. november 20. 13:26 2020. nov. 20. 13:26

Három férfit maszkokkal elkövetett sokmilliós csalás gyanújával fogtak el a rendőrök – mondta el Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón, pénteken.

A tamási, illetve veszprémi lakosok tavasz óta maszkokat, gumikesztyűket és egyéni védőeszközöket kínáltak eladásra, és a vételár egy részét előre kérték. A sértettek mintegy 10 millió forintot utaltak át a három elkövetőnek, akik azonban csak a megrendelt termékek kis részét szállították le. A rendőrök mindhárom férfit elfogták és jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett csalás gyanújával indítottak ellenük eljárást – ismertette az alezredes.

Kiss Róbert elmondta, hogy az elmúlt 24 órában a rendőrök 326 emberrel szemben a kijárási, gyülekezési tilalom megsértése, eggyel szemben pedig a kutyasétáltatásra vonatkozó 500 méteres szabály megszegése miatt intézkedtek.

Közölte, a november 4-én bevezetett kijárási korlátozás, illetve a november 10-én 24 órától bevezetett tilalom megszegése miatt idáig összesen 4364 emberrel szemben intézkedtek.

Forrás: MTI