Orbán: a baloldal feltalálta a „progresszív-antiszemitizmust”

HírKlikk 2020. december 14. 20:00 2020. dec. 14. 20:00

A miniszterelnök szerint Volner maradt „az utolsó mohikán” az ellenzéki politikusok közül.

Volner János kérdést intézett Orbán Viktorhoz, amelyben azt akarta megtudni, hogy a kormány meddig engedi még, hogy bizonyos szervezeteket külföldről támogassanak, ezzel befolyásolva a hazai politikát, azaz mikor tiltják be a „Soros-szervezeteket”.

A miniszterelnök azzal kezdte a reakcióját, hogy volt idő, amikor a parlament abból az oldalából több ilyen kérdés érkezett és sajnálja, hogy most „az utolsó mohikánnak” kell válaszolnia. Orbán Vikot úgy látja, hogy sokkal rosszabb a helyzet, mint amit a képviselő felvázolt, ugyanis ezek a pártok nem csak külföldről kapnak támogatást, hanem „baloldal feltalálta a progresszív-antiszemitizmust” és ezzel tudják átcsábítani magukhoz a korábban jobboldali nézeteket valló politikusokat.

„Jobban utálják a Fideszt, mint a zsidókat” – foglalta össze a „progresszív-antiszemitizmust” Orbán Viktor, aki szerint emiatt állhat össze a Jobbik Gyurcsány Ferenccel.

Volner kérdésére válaszolva Orbán elmondta az Egyesült Államokban érvényes „ügynök-szabályt” nem tudták meghonosítani Magyarországon, mert az Európai Bíróság ezt nem engedte. Orbán szerint van még néhány hetük, hogy kitalálják, hogyan próbálkoznak ismét.

Forrás: MTI/Hírklikk