Orbán a fasiszta, vagy Bokros a bérenc?

Herczeg Ármin 2017. július 5. 09:11 2017. júl. 5. 09:11

Ahogy a Sztárklikkben is megírtuk, Bokros előbb lefasisztázta a miniszterelnököt, majd a Hír TV-ben tolvajnak is kikiáltotta, aki életében nem dolgozott. A Fidesz sokat nem foglalkozott eddig ezzel, csak annyit tettek, hogy Soros-bérencnek titulálták a hajdani pénzügyminisztert. Vajon miért érték be ennyivel?

Több magyarázat lehet. Az egyik, hogy nyár van, és a sajtósok is pihennek. Ha elsőre röhejesnek hangzik is ez a magyarázat, azért megfontolandó. A politikusok is emberek, a politikusi stábok is emberekből állnak, nekik is van pihenőjük. A tavaszi nagy hajtás után, sokan mentek el a Balatonra, Ibizára, Dominikára, ide-oda.

A bent maradó pár ember meg abból pár panelből "megoldja" a dolgot, amelyhez nem kell sokat gondolkodni.

A migránsozás lecsengőben (vélhetően csak időlegesen), ott van viszont a Sorosozás. S mivel Bokros a CEU tanára, ebben az esetben még célba is találhat a dolog. A hajdani pénzügyminiszter ugyan hangsúlyozta, hogy nem bérenc, hanem fizetett alkalmazott a CEU-n, de hát a magyar emberben azért felmerül a gyanú, hogy "nem zörög a haraszt".

A másik lehetséges ok, amiért nem foglalkoznak Bokros fasisztázásával az, hogy magasról tesznek rá. Úgy vannak vele, hogy a miniszterelnökről már annyi mindent mondtak, ami azután lepergett róla, hogy ezt sem kell "meghallani". Beszélnek a népek a dologról egy darabig, azután elfelejtik.

Ha viszont felháborodnak, válaszlépéseket helyeznek kilátásba, netán feljelentik jó hírnév megsértéséért, vagy rágalmazásért Bokrost, akkor ők maguk tarják életben a témát. Felületet adnak a MOMA elnökének, ahol újra, meg újra elmondhatja, hogy miért tartja Orbánt fasisztának. Na ez az, ami nem kell a Fidesznek. Nekik nem a vita kell, hanem a kinyilatkoztatás, a "megmondás".

Persze lehet, hogy Bokros előbb-utóbb átlép egy határon, és magára haragítja az egyébként óriási tűréshatárral bíró Orbánt. Hogy akkor mi lesz? Nem tudom, de biztosan "kiderül" majd Bokros nemi identitásáról, múltbéli üzleti ügyeiről, és még ki tudja mi mindenről pár dolog...