Orbán: a fociban nem minden a pénz

HírKlikk 2018. július 15. 17:40 2018. júl. 15. 17:40

A horvátok döntőbe jutása is bizonyítja, hogy nem minden a pénz - mondta a Nemzeti Sport Online-nak Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a horvát siker arra is példa, hogy jó klubfutball nélkül a válogatott sem lehet jó.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, amikor 2006-ban megalapította a Puskás Akadémiát, úgy gondolta: 20 évre lesz szükség, hogy Magyarország visszakerüljön a futball vérkeringésébe.

Kiemelte ugyanakkor, hogy bár még mindig nagy a lemaradás a nemzetközi mezőnytől, senki nem tud olyan okot mondani, amely miatt lehetetlen volna, hogy a magyar futball utolérje a horvátot.

"Tíz magyarból kilenc nekik szurkol, sokan utaznak most Horvátországba, hogy ott éljék át a döntőt. A régió miniszterelnökeivel beszélve a NATO-csúcson is azt tapasztaltam, hogy egész Közép-Európa a horvátok mögött van, magam is gratuláltam horvát kollégámnak, Andrej Plenkovicnak minden egyes meccs után. Másfelől pedig az, hogy egy négy és fél milliós ország vb-döntőt játszhat, azt az örömhírt küldi nekünk, hogy ez lehetséges. Miközben a futballban egyre távolodnak a legnagyobb klubok a kisebbektől és igazságtalanul osztják el a pénzeket a nagyok javára, Horvátország ilyen sikerre képes, a horvátok megmutatták, hogy a futballban minden lehetséges”

- mondta a miniszterelnök. Hozzátette:

"Nagy a lemaradásunk, de nem mozgunk más dimenzióban, senki nem tud olyan okot, olyan érvet mondani, ami lehetetlenné tenné, hogy a magyar futball utolérje a horvátot. Amióta 2006-ban az MTK akadémiája után másodikként megalapítottam a Puskás Akadémiát, sok keserűség, csalódás ért, de akkor is úgy gondoltam, húsz évet rá kell szánnunk arra, hogy visszakerüljünk a futballban minket megillető helyre. Ilyen lelkesítő esemény viszont kevés történt azóta, mint a horvátok döntőbe jutása, ami bizonyítja, hogy a pénz nem minden."

Via: nemzetisport.hu