Orbán a Várkert Bazárban tartja évértékelőjét

HírKlikk 2019. január 12. 13:26 2019. jan. 12. 13:26

Orbán Viktor február 10-én, várhatóan a Várkert Bazárban tartja 21. évértékelőjét, amelyen ismerteti a kormány legújabb családtámogatási döntéseit, és az európai parlamenti választás tétjéről is beszélni fog. Az évértékelőt követő héten, február 13-14-én rendezi szokásos kihelyezett frakcióülését a Fidesz-KDNP, az Országgyűlés tavaszi ülésszakát megelőzően, azonban a helyszín biztonsági okokból egyelőre nem nyilvános.

Az elmúlt évhez képest korábban, február 10-én, vasárnap tartja 21. évértékelőjét Orbán Viktor miniszterelnök, jó eséllyel a Várkert Bazárban – tudta meg a Magyar Idők.

Az időpont megválasztása összefüggésben van azzal, hogy a kormánypártok – a korábbi évek gyakorlatától eltérően – az évértékelőt követő héten rendezik szokásos kihelyezett frakcióülésüket, az Országgyűlés tavaszi ülésszakát megelőzően. Tavaly a képviselőcsoportok tanácskozása megelőzte Orbán Viktor évértékelőjét, most viszont olyan fontos bejelentések várhatók a február 10-i kormányfői beszédben, amelyek feladatot rónak majd a frakciókra a törvényhozásban - írja a lap.

A miniszterelnök csütörtöki Kormányinfón tett bejelentése szerint az évértékelőn fogja egyebek mellett ismertetni a családok védelméről szóló, tavaly november–decemberi nemzeti konzultáció kapcsán meghozott kormányzati intézkedéseket. 

A Magyar Idők megjegyzi: a kormánypártok kihelyezett frakcióülése Orbán Viktor zárt ajtók mögötti értékelőjével indul február 13-án este, azonban a korábbi évek gyakorlatával szemben nem Visegrádon lesz. Egyelőre nem lehet tudni a helyszínt, mivel az biztonsági okokból jelenleg még nem nyilvános.

Forrás: Magyar Idők/Hírklikk