Orbán: az egészségügyi rendszer jobban teljesít, mint több nyugati országban

HírKlikk 2021. június 9. 12:22 2021. jún. 9. 12:22

A válságban Magyarországon szinte mindenki helytállt. Nem lehet megnevezni olyan társadalmi csoportot, amely becsődölt volna – jelentette ki a miniszterelnök a Magyarország újraindul! című, a Világgazdaság üzleti napilap által szervezett konferencián, szerdán.

Orbán Viktor kiemelte: kiderült, hogy amikor kell, az egészségügyi rendszer jobban teljesít, mint több nyugati országban, az egészségügy szervezettsége, döntés- és cselekvőképessége megelőzi néhány, nálunk gazdagabb országét.

Kitért rá: a digitális oktatásra egyik napról a másikra kellett átállni, és senki nem gondolta volna, hogy ez ilyen gyorsan és hatékonyan megy majd. A családok sem csődöltek be, pedig sok szülőnek otthon kellett maradnia a gyerekekkel – emlékeztetett.

Úgy látja, a vállalkozásokat tekintve is mindenkit megviselt a válság, de a foglalkoztatási számok azt bizonyítják, hogy a magyarok akarnak dolgozni és a cégek akarnak nekik munkát adni. A dolgozó emberek száma ma Magyarországon 4,5 millió felett van, és ez csak 50 ezerrel kevesebb, mint 2019 azonos időszakában volt – mutatott rá. Hozzátette: idén nem csak ezt az 50 ezer munkahelyet kell pótolni, hanem még egyszer ennyit szeretnének létrehozni.

Forrás: MTI