Orbán bárkit eltapos a sajátjai közül is

HírKlikk 2018. augusztus 10. 09:17 2018. aug. 10. 09:17

Már nem ellenfeleit vagy a balliberális oldalt, hanem sajátjait kaszabolja le Orbán Viktor, hiszen elsősorban a Fidesz-tábornak szóló üzenet a Hír TV munkatársaival való embertelen leszámolás és a régi bizalmasok, Pálinkás József vagy Prőhle Gergely megtámadása is - írja a 168 óra.

Bozóki András volt kultuszminiszter, egyetemi tanár a lapnak elmondta: az egyáltalán nem most kezdődő kultúrharcban a leszámolások, kirúgások és kádercserék lényege a belső rendteremtés, az elhallgatás, az elhallgattatás, hiszen a miniszterelnök úgy gondolja, a történelmet és a kultúrát is át lehet szabni, újra lehet írni.

Az egykori Fidesz-tag Bozóki úgy látja: Orbán gondolkodásában nincs állandó érték, nincs fix identitás, nincs lojalitás, nincs kötődés, emberei felhasználhatók, egymással szembeállíthatók, majd „fogyasztás” után sörösdobozként eldobhatók. Éppen ezért jelenleg tényleg senki sincs biztonságban.

Az, hogy Orbán Viktornak a Hír TV, illetve a megmaradt független média letarolása az egyik célja, az egy percig sem volt kétséges. A csatorna visszafoglalása, az újságírókkal és a dolgozókkal való embertelen bánásmód és a diadalittas, „polgári” halotti tor megmutathatta, amit eddig is sejtettünk: Orbán Viktor háborúja totális, a kormányfő és csapata foglyokat nem ejt, békét nem köt, tűzszünet nincs és nem is lesz.

"Mindez ismerős lehet a szovjet kommunista párt történetéből, ahol az volt a lényeg, hogy senki se nyugodjon meg, senki se gondolja, hogy biztos a pozíciója, hiszen mindenkire odafigyelnek, és elég egyetlen hiba, amivel bárki elveszítheti a bizalmat. A leszámolások, kirúgások és kádercserék lényege nemcsak a belső rendteremtés, hanem az elhallgatás, elhallgattatás is, hiszen úgy gondolják, hogy a történelmet és a kultúrát át lehet szabni, újra lehet írni" - mondta Bozóki a 168 órának..