Orbán: bátraké a szerencse

HírKlikk 2021. március 4. 15:07 2021. márc. 4. 15:07

A miniszterelnök szerint a Fidesz kilépése „új perspektívát nyit az európai politikában is”.

„Miközben mi itt, Magyarországon és más vezetők a saját országukban szó szerint élet-halál harcot folytatnak a koronavírus ellen, az EPP kisded hatalmi játékokban leli örömét a brüsszeli bürokraták buborékjában. Ez vállalhatatlan” – írja Orbán Viktor hivatalos oldalán, egy nappal azután, hogy az Európa Néppárt frakciója nagy többséggel elfogadta a csoport új szabályzatát, ami lehetőséget ad a fideszes képviselők eltávolítására a frakcióból.

A Fidesz EP-képviselőinek kilépésével kapcsolatban úgy fogalmazott a miniszterelnök, hogy nem fogadták el, hogy „az európai parlamenti képviselőknek jogait és ezzel a magyar szavazók jogait is korlátozzák a frakció alapszabályzatának módosításával”.

Orbán Viktor szerint a kilépésük „új perspektívát nyit az európai politikában is”. Szerinte „köztudott, hogy mi, magyarok a folyamatosan hátráló és a politikai értékeit a süllyedő léghajóból kidobáló EPP-t újra Európa vezető szellemi és politikai erejévé akartuk tenni”, de „ez a lehetőség a tegnapi napon elveszett”, és az EPP „végleg az európai baloldal csatolmányává vált”.

Orbán úgy fogalmaz, most az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt, amely otthont nyújt azoknak az európai polgároknak, akik 

  • nem akarnak migránsokat;

  • nem akarnak multikulturalizmust;

  • nem estek LMBTQ-őrületbe;

  • védik Európa keresztény hagyományait;

  • tisztelik a nemzetek szuverenitását;

  • és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik”.

Orbán úgy gondolja, hogy bátor döntés volt kilépni a néppárt frakciójából.

„Itt az idő! Éljen a demokratikus jobboldal! Fortes fortuna adiuvat!” – fogalmaz írása végén Orbán Viktor. Utóbbi mondat azt jelenti magyarul, hogy „bátraké a szerencse”.

Forrás: Hírklikk