Orbán beszélni telefon, tárgyalni Trump

Föld S. Péter 2020. február 18. 11:44 2020. feb. 18. 11:44

Orbán Viktor miniszterelnök telefonon megbeszélést folytatott Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével. Ezt közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn. Beszélgetésük során aktuális külpolitikai kérdéseket érintettek, amelyek közül kiemelték az illegális migráció elleni küzdelem és a határvédelem fontosságát. Szóba került a Közel-Kelet helyzete is, ismertette Havasi Bertalan, hozzátéve: Donald Trump arra kérte Orbán Viktort, hogy tolmácsolja „nagyrabecsülését a sikeres és nagyszerű magyar népnek".

– Mr Trump, Mr Orbán keresi telefonon.

– Mondd meg neki Johnny, hogy ma már nem veszünk semmit.

– Uram, Mr. Orbán Magyarország miniszterelnöke.

– Akkor pláne. Próbáld meg lerázni valahogy.

– Nagyon erőszakos. Azt mondja, hogy a magyarok bátor, szabadságszerető nép.

– Mit gondolsz, Johnny?

– Szerintem, igazat mond. Ezek nagyon kemények tudnak lenni. Mr. Orbán a minap is kijelentette, hogy nem kuncsorognak pénzért az Európai Uniónál, hanem követelik a pénzt, ami jár nekik.

– Mondd meg neki, Johnny, hogy küldünk majd neki egy kulcstartót. Olyat, amire rá van írva, hogy USA

– Van már neki. Tavaly kapott egyet.

– Akkor most mi legyen?

– Beszélnie kellene vele.

– És mit mondjak neki?

– Teljesen mindegy, uram. Mondja azt, hogy a liberális nem más, mint diplomás kommunista. Aztán majd kiadunk egy közleményt, hogy Ön nagyrabecsüléséről biztosította a sikeres és nagyszerű magyar népet.

– Ez a Mr… mit mondtál, hogy hívják?

– Orbán.

– Gondolod, Johnny, hogy ez az Orbán nevű beéri ennyivel?

– Szerintem igen. Megmondjuk neki, hogy amint elmúlik a koronavírus, és újból megindulnak a szállítmányok Kínából, küldünk neki egy olyan kulcstartót, amire nemcsak az van ráírva, hogy USA, de ha megnyomják, zenél is.