Orbán Bródy János dalával köszöntötte az anyákat

HírKlikk 2020. május 3. 21:00 2020. máj. 3. 21:00

A Strand Fesztivál nevezetű cég készített egy felvételt a napokban, mégpedig Bródy János Mama kérlek című dalát dolgozta fel. Csak éppen nem Koncz Zsuzsát, a szám eredeti előadóját kérte fel a dal előadására, hanem Rúzsa Magdit, Lábas Vikit, Járai Márkot és Horváth Tamást. Koncz Zsuzsa tőlünk hallott először arról, hogy új formában jelent meg a szám, de a dal szabadon feldolgozható, tőle erre nem kell engedélyt kérni, legfeljebb Bródy Jánostól, a szerzőtől. Ő viszont hozzájárulását adta, hogy a Strand Fesztivál feldolgozza a számot, így jogilag semmi baj nem történt.

Más kérdés, hogy az már feltehetően újdonság volt a Mama kérlek szerzője és előadója számára, hogy az említett négyes éneke Orbán Viktor oldalán fog landolni, mégpedig anyák napi köszöntőként.

Arról a Hírklikknek nincsenek információi, hogy a cég eredetileg kormányzati felkérésre készítette el a kippet, azaz eleve azzal a szándékkal, hogy az a magyar miniszterelnök köszöntője legyen, vagy Orbán csak utólag „kérte” el a nótát.

Az előadókkal kapcsolatban semmiféle politikai orientációról nincsenek ismereteink, azt azonban tudjuk, hogy Koncz Zsuzsát az állami média nem játssza. Felmerülhet bennünk a gyanú, hogy a kormányfő új énekeseket akart volna az oldalán felkínálni a híveinek.