Orbán csak az erőszakban hisz

Szabó Tímea 2017. június 19. 11:14 2017. jún. 19. 11:14

"Nagyon sok Igaz Magyar nevében kikérem azt, hogy az Echó TV-t elmebetegnek nevezze!"

Ezt az üzenetet én kaptam egy mindenre elszánt fideszes hölgytől azután, hogy valóban a fenti jelzővel illettem a kormányszócső Echo tévét. A csatorna egyik "riportere" ugyanis napok óta üldöz, hogy a Párbeszéd a civilekkel együtt "kiképzőtáborokat" szervez a kormány megdöntésére. Szerintem erre a legjobb szó valóban az, hogy elmebetegek.

A kormánypropaganda hazudik, ráadásul hirtelen úgy csinál, mintha az erőszakmentes ellenállás bűn volna.

Mintha békés eszközökkel tiltakozni a kormány gaztettei ellen valamiféle ördögtől való dolog lenne. Persze csak akkor, ha nem Orbán csinálja, mert akkor szerintük rendben van. Elképesztően béna ez a hazudozás.

A történetből egyébként annyi igaz, hogy a Párbeszéd alapítványa civilekkel együtt tartott egy vitaestet az erőszakmentes(!) ellenállásról, amiről minden információ nyilvánosan is elérhető.

Orbán azért nem érti ezt, mert ő már csak az erőszakban hisz, ezért nem tudja elképzelni, hogy vannak más eszközök is a leváltására. Mi viszont Mahatma Gandhi, az erőszakmentes ellenállás atyjának tanításait követjük, aki azt mondta: "Ellenzem az erőszakot, mert ha úgy tűnik is, hogy hasznos, a haszon csak átmeneti, de a szörnyűség, amit okoz, maradandó."

Mi nem fogjuk hagyni, hogy Orbán hatalomittasságában erőszakkal tönkretegyen mindent, hogy az egész országot egy csatatérré változtassa! Ennek valóban a végsőkig ellen fogunk állni! És le is fogjuk váltani őket!