Orbán csak ennyit tudott kinyögni...

Lendvai Ildikó 2020. november 8. 19:26 2020. nov. 8. 19:26

Azért ez már infantilis. Igazi óvodás tempó.

Az világos, hogy Orbánék arra állították be sajtójukat, hogy kérdőjelezzék meg Biden megválasztását. Jól jön ez majd akkorra, amikor esetleg onnan az eddiginél kritikusabb hangok hallatszanak kormányunkról. Majd azt lehet érzékeltetni: nem kell komolyan venni, ez nem is igazi elnök. Gulyás miniszter már szerdán felrótta, hogy Soros is neki drukkolt, nem Trumpnak. Innen már csak egy lépés a választási csaló sorosbérencezés.

De akkor is... Micsoda piti gesztus, hogy amikor a magyar miniszterelnök már nem tudja tovább halasztani az ilyenkor szokásos gratulációt, a következő szöveget bírja kinyögni:

„Engedje meg, hogy gratuláljak Önnek a sikeres kampányhoz." Világos. nem a megválasztáshoz, hanem a kampányhoz. Amihez akár mindkét jelöltnek lehetne gratulálni, hiszen sikerrel mozgósítottak rengeteg választót.

A folytatás se különb. „Jó egészséget és folyamatos sikereket kívánok rendkívül felelősségteljes feladatainak ellátásához." Ki nem mondaná, hogy elnöki feladatokról van szó. Hiszen akkor is felelős munkája lenne, ha csak pártjának vezető személyisége, de nem ő az elnök, hanem Trump... És milyen jó erről álmodozni, igaz?

Na meg így a kormánymédia sem kerül zavarba: a főnök levele nem cáfolja Biden ellen acsarkodó vezércikkeiket.