Orbán egy zakkant babonásra bízta a forintot?

HírKlikk 2018. augusztus 16. 06:37 2018. aug. 16. 06:37

A 24.hu arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) épületének két oldalán a frissen újrafestett és megszámozott jegybanki parkolóknál - amelyet egyébként a vezetők és a magas rangú vendégek szoktak használni - két szám hiányzik a sorból: a 8-as és a 13-as.

A portál szerint a két szám hiánya vélhetően babonás hiedelmekre vezethető vissza, bár meglehetősen furcsa ilyen dolgokról beszélni egy jegybank esetében. A 24.hu továbbá úgy tudja, hogy a keleti kultúráért rajongó Matolcsy György nemcsak hogy irtózik az egyes keleti nézetek szerint balszerencsét hozó 8-astól, hanem több módon is igyekszik távol tartani magát a számjegytől.

Az ATV is rákérdezett Matolcsy Györgynél erre a hírre, de a jegybankelnök nem nyilatkozott az ATV Híradójának. Az MNB a televízió kérdéseire válaszolva valótlannak nevezte a 24.hu állításait, hangsúlyozták, hogy semmilyen hiedelem vagy számmisztika nem befolyásolja a Magyar Nemzeti Bank szakmai munkáját.

„Az MNB körüli utcarészek aszfaltozása most fejeződött be. A burkolatfestési munkák emiatt csak most tudnak elkezdődni, amely munkák elvégzése jelenleg is folyamatban vannak. A felfestési tervben semmilyen szám nincs kihagyva. Az Amerikai Nagykövetség felöli zsákutca parkolóhelyei a rendvédelmi szerveknek vannak fenntartva, ott külön számozás nem lesz” – áll a jegybank közleményében.

Mindezek ellenére az ATV stábja sem találta a 8-as és 13-as számú parkolóhelyeket.