Orbán egyre ellenségesebb a mássággal szemben

HírKlikk 2021. január 21. 15:53 2021. jan. 21. 15:53

A magyar kormány, amely politikája egyik központi elemévé tette az LGBTQ emberekkel szembeni ellenségességet, elrendelte, hogy jogi nyilatkozatot (disclaimer) szerepeltessenek azokban a könyvekben, amelyekben „a hagyományos nemi szerepekkel nem egyező magatartásformák szerepelnek”. A kormány szerint erre azért van szükség, hogy megóvják a vásárlókat a félrevezetéstől.

Mint a Reuters cikke megállapítja, mindez azzal kapcsolatba merült fel, hogy a leszbikusok Labrisz elnevezésű szervezete kiadott egy mesekönyvet „Meseország mindenkié” címmel, amelyben melegekről szóló mesék is szerepelnek. A könyv célja a szerzői szerint az, hogy a gyerekeket megtanítsák a mindenféle emberek iránti tiszteletre.  

A Labrisz és egy Hatter elnevezésű további csoport bejelentette, hogy pert indít a kormány ellen a rendelkezés miatt, amelyet diszkriminatívnak és alkotmánysértőnek tekint. 

Végül a jelentés emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az LGBTQ emberekkel szemben az elmúlt évben egyre ellenségesebb retorikát és politikát vet be. „Az alkotmányba beleírta, hogy az apa férfi, az anya nő, és megtiltotta, hogy a hivatalos dokumentumokba átvezessék a nemek megváltoztatását. Erre a politikára mért csapást, amikor Orbán Fidesz pártjának egyik EP-képviselőjét feltartóztatták, amint egy meleg-orgiáról menekült, és kábítószert is találtak nála” – írta a Reuters. 

 
Forrás: Hírklikk