Orbán: én már voltam választani

HírKlikk 2019. május 26. 11:25 2019. máj. 26. 11:25

Orbán Viktor kormányfő felesége, Lévai Anikó társaságában vasárnap reggel leadta szavazatát az EP-választáson. 

A szavazás után újságírók megkérdezték a miniszterelnököt, hogy mit gondol a részvételi arányokról. Azt mondta, szerinte most magasabb lesz, mint a korábbi EP-választásokon, most már ugyanis van ebben tapasztalatuk a magyaroknak. Ráadásul Orbán szerint 2014 óta nagyot változott a világ, migránsválság rázta meg a kontinenst, ezért az emberek most nagyobb arányban fognak elmenni szavazni. Elmondta azt is, hogy szerinte a listás szavazás miatt most világosak lesznek a politikai erőviszonyok, ennek belpolitikai jelentősége is van.

Orbán Viktor a szavazásról egy videót is közzétett a Facebook-oldalán, amelyben azt mondja, hogy délelőtt 10 óra van, én már voltam választani. Arra kérem önöket, hogy menjenek el, és adják le a szavazatukat, fontos nap ez a mai Magyarország számára, de egész Európa számára is.

A kormányfő azt is hozzáteszi: öt év múlva fogunk dönteni legközelebb európai kérdésekről, ne mulassza el a lehetőséget, jöjjön el, vegyen részt a választáson,segítsen nekünk, hogy megállíthassuk a bevándorlást,nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában.

Forrás: Hírklikk