Orbán és a jobboldal megbukott Európában!

Ujhelyi István 2019. február 23. 10:54 2019. feb. 23. 10:54

Miközben az európai jobboldal vezetői és pártjai épp egymásnak feszülnek az orbáni rezsim vállalhatatlan politikája miatt, addig az európai polgárok valós érdekeit képviselő szociáldemokraták világos egységben sorakoztak fel a szociális Európa programja mögött a pártcsalád madridi kongresszusán. Az Európai Szocialisták Pártjának tanácskozásán az MSZP delegációja is egységesen támogatja Frans Timmermans csúcsjelölti megválasztását és az egyenlőség és igazságosság elvét képviselő új társadalmi szerződés elfogadását.

Az elmúlt években a keresztény-konzervatív európai néppárt képviselői irányították az Európai Unió mindegyik döntéshozó intézményét, így a Parlamentet, a Tanácsot és a Bizottságot is. Amikor az orbáni rezsim a „brüsszeli elit kudarcáról” beszél, valójában saját pártcsaládjának, saját elvbarátainak kudarcára, vagyis saját bukására hivatkozik. Az európai jobboldal nem tudta érdemben kezelni sem a közösségünket érő külső kihívásokat, sem a leginkább orosz érdekből táplálkozó belső feszítéseket. A jobboldal megbukott Európában, ezért van szükség egy baloldali, szociáldemokrata fordulatra. Ezt a víziót és programot egyedül a Magyar Szocialista Párt képviseli hazánkban.

Amíg a Fidesz politikája csak gyűlöletet, háborút és korrupciót jelent, addig az MSZP egy olyan európai közösség vezetését és építését vállalja, amely az embereket helyezi előtérbe, amely a polgárok fizikai és szociális biztonságát tartja elsődlegesnek.

A májusi európai parlamenti választáson két vízió, két jövőkép között kell választani. Az egyik az oroszbarát, gyűlölködő Orbánisztán, a másik a békét és fejlődést garantáló szociális Európa programja. A magyar emberek döntése, hogy milyen Európát akarnak a gyermekeikre hagyni.