"Orbán Európa urának képzeli magát"

HírKlikk 2019. május 19. 11:58 2019. máj. 19. 11:58

A magyar kormányfő még meggondolhatja magát a Fidesz néppárti tagságával kapcsolatban, de az is lehet, hogy Salvinivel meggyőzték egymást arról: ők lesznek Európa vezetői - véli Krekó Péter, a Political Capital ügyvezető igazgatója.

Orbán külpolitikájának szinte minden dimenziója jól magyarázható valamilyen pragmatikus ok alapján. A Néppárttal való harca viszont kilóg ebből a sorból - mondja Krekó Péter a Népszavának adott interjújában.

Szerinte nagyobb most az esélye annak, hogy a Fidesz elhagyja a pártcsaládot és csatlakozik valamilyen szélsőjobboldali tömbhöz, még ha nem is vehetjük biztosra. Azt viszont, hogy ez miért lesz jó a kormánypártnak, nem látja.

Ha kikerülnek ugyanis a Néppárt politikai védőernyője alól - vélekedik -, akkor a költségvetési kérdésekben, korrupciós ügyekben, vagy a jogállamiság kérdésében sokkal komolyabb következményekkel nézhetnek szembe, mint eddig akármikor.

"El tudom képzelni, hogy Orbán a legutolsó pillanatban meggondolja magát, de az is lehet, hogy Salvinivel meggyőzték egymást arról, hogy ők lesznek Európa urai." 

Forrás: Népszava