Orbán évi 700 millió forintért hívja Fehérvárra a Kárpátok Maradonáját

Föld S. Péter 2020. szeptember 17. 16:40 2020. szept. 17. 16:40

Eddig nem cáfolt román lapértesülések szerint, nem kizárt, hogy Gheorghe Hagi ülhet a Mol Fehérvár, korábbi és ismertebb nevén, a Videoton kispadjára. Nem mintha a nemrégiben kinevezett Márton Gábor nem volna eredményes a fehérvári csapatnál, de Orbán Viktor miniszterelnök, a csapat egyik leglelkesebb szurkolója, aki, ha muszáj, akár még egy magánrepülőgépre is felkéredzkedik, hogy láthassa kedvencei mérkőzését, évi 2 millió eurós szerződéssel csábítgatja a román futball legendás játékosát.

A futballistaként a Real Madridban és a Barcelonában is megforduló Gheorghe Hagi a nyáron hat év után állt föl a FC Viitorul kispadjáról. A Kárpátok Maradonájának becézett legendás román futballista évek óta jó kapcsolatot ápol a felcsúti Puskás Akadémiával. Nem volna teljesen új számára a magyarországi környezet, a miniszterelnök szíves és bőkezű invitálása pedig tovább segítheti a döntéssel kapcsolatos esetleges kételyeinek eloszlatását. 

Nehézséget legföljebb az okozhat, hogy a fehérváriak kispadján a szezon eleje óta új edző, a sokszoros magyar válogatott, Márton Gábor ül, aki az eddigi mérkőzéseken hozta a kötelezőt. Mindez persze nem lehet akadály. Ha Orbán Viktor valamit a fejébe vesz, akkor azt véghez is viszi.

Még akkor is így van ez, ha nem minden alakul a futballt rajongásig kedvelő, sokáig aktív játékosként focizó miniszterelnök kedve szerint. Évekkel ezelőtt, Dzsudzsák Balázst próbálta rávenni arra, hogy annyi esztendőnyi légióskodás után, térjen haza Magyarországra, és idehaza futballozzon tovább. (Sokat volt már az araboknál Balázs, jöjjön haza hozzánk, mondta a miniszterelnök a televízió kamerái előtt.) 

Nos, Dzsudzsák jelenleg Magyarországon edz, az MTK-val készül az újabb  megmérettetésekre, de jelenleg nincs szó arról, hogy akár a budapesti kék-fehéreknél, vagy más magyar csapatnál folytatná a pályafutását.

Talán, ha Magyarország nagyvonalú miniszterelnöke megdobná egy, a Hagiéhoz fogható ajánlattal…De ne szaladjunk ennyire előre, egyelőre Gheorghe Hagi szerződtetése a téma, ő is szabadon igazolható, Orbán Viktornak mindössze az évi kétmillió eurós (700 millió forintos) fizetés fedezetét kell előteremtenie a számára.