Orbán interjút adott a Fox News-nak

HírKlikk 2021. augusztus 4. 18:45 2021. aug. 4. 18:45

Az amerikai jobboldali televízió műsorvezetője szerint Magyarország sokat köszönhet Orbánnak.

Orbán Viktor és Tucker Carlson beszélgetése magyar idő szerint csütörtök hajnalban kerül adásba.

Tucker Carlson, a Fox News riportere is előadást tart a NER elitképzője, a Mathias Corvinus Collegium fesztiválján. A műsorvezető ezért egész héten Budapestről jelentkezik be a csatornán.

Carlson a műsor promóciójában azt mondta, Magyarországon arra törekednek, hogy minden benne élőnek jó legyen, megvédik az embereket és az életüket, különösen a családokat és a gyerekeket, és ez mind a magyar kormánynak és Orbán Viktornak köszönhető.

Carlson fontos alakja az amerikai konzervatív politikának, de többször terjesztett már alaptalan hazugságokat is. A 2019-es El Paso-i lövöldözés kapcsán például egyszerű álhírnek nevezte, hogy az elkövető a fehér felsőbbrendűséget hirdetve, a „hispán inváziótól” tartva gyilkolta meg húsz áldozatát. Korábban a zárt térben dohányzás tiltását és a biztonsági öv használatának kötelezővé tételét tartotta hülyeségnek, a műsorába pedig már rendszeresen hív meg olyan marginális szakértőket, akik a klímaváltozást relativizálják, és Carlson maga is többször azt mondta, hogy szerinte hiszti az egész. A maszkok fontosságát és a védőoltások hatékonyságát is szereti kétségbe vonni.