Orbán: le fogjuk győzni a korrupciót

Nagy András 2018. május 4. 12:49 2018. máj. 4. 12:49

A kormány honlapján bukkantunk a beszédre, amiben a régi-új miniszterelnök a választást kétharmaddal megnyerő pártja nevében ígéri: le fogják győzni a korrupciót, a fiatalok kilátástalanságát, és a gyermekvállalás előtt tornyosuló akadályokat.

 „Le fogjuk győzni a bűnözést, le fogjuk győzni a munkanélküliséget. Le fogjuk győzni a fiatalok kilátástalanságát, a gyermekvállalás előtt tornyosuló akadályokat, az idős emberek kiszolgáltatottságát. Le fogjuk győzni a merjünk kicsik lenni szemléletét, az oszd meg és uralkodj politikát, az el is lehet menni az országból típusú arroganciát” – áll a kormany.hu-ra feltöltött beszédben.

De itt nem áll meg a kormányfői ígéretdömping: „le fogjuk győzni az ingatlanpanamákat, a hatalommal való visszaélés technikáit, a felelősség alóli kibúvás kísérleteit. Le fogjuk győzni az offshore-lovagok praktikáit, és az érdemtelen állami kifizetéseket. Le fogjuk győzni a nemzet fővárosát tönkretevő korrupciót és pazarlást”.

A beszéd szinte napra pontosan nyolc éve, 2010. május 14-én, a második Fidesz-kormány megalakulásának napján hangzott el Orbán Viktortól.