Orbán leleplezte önmagát

HírKlikk 2020. május 28. 17:20 2020. máj. 28. 17:20

Magyarországon június 20-án – a tervek szerint – véget ér a kísértetjárás: koronavírus még lesz, de a vészhelyzet véget ér, és ezzel az az időszak is, amelyben Orbán Viktor egyedül, rendeleti úton kormányozhatja az országot. Orbán ezt szereti a járvány elleni harca nagy sikerével indokolni, és vigyorogva utal a bírálókra, akik a vészhelyzeti törvények miatt, a demokrácia aláásásával vádolták.

Orbán üldözött ártatlanság, Magyarország kristálytiszta demokrácia – a budapesti kormány ilyen képet igyekszik most terjeszteni magáról. Valójában azonban gonosz bohózat folyik a pandémia árnyékban – írta a vezető német liberális lap, a Süddeutsche Zeitung kommentárjában. Orbán a kétharmados parlamenti többségével a különleges felhatalmazások nélkül is azt tesz, amit akar. 

A vészhelyzeti törvényekkel azonban a magyar ellenzéknek, és az uniós partnereknek megmutatta, milyen messzire képes elmenni, ha akar. Demonstrálta a hatalmát, és ezt most, a teljhatalom birtokában abbahagyja. „Ezzel azonban Orbán nem a bírálóit leplezte le, hanem önmagát. A demokráciával ugyanis nem játszik az ember. Ő azonban ezúttal újra tetszése szerint felhasználható nyersanyaggá tette a jogállamot és a hatalmi ágak megosztását” – írta a lap. 

 

Forrás: Hírklikk