Orbán minden kérdésre helyesen válaszolt

Föld S. Péter 2021. augusztus 4. 17:45 2021. aug. 4. 17:45

Fotó és videó bizonyítja, hogy Orbán Viktor is kitöltötte a nemzeti konzultációs kérdőívet. Megválaszolta az általa írt kérdéseket, úgy, ahogyan az egy felelősségteljes, a magyar jövőért aggódó állampolgárhoz illik. Sajtóhírek szerint a miniszterelnök egyes kérdéseknél hosszabban időzött, más helyekre azonnal, szinte gondolkodás nélkül behúzta az ikszet, de végül siker koronázta az erőfeszítéseit, és minden kérdésre helyesen válaszolt.

Az előzményekről annyit, hogy Orbán Viktor elérkezettnek látta az időt, hogy válaszoljon a saját maga által megfogalmazott kérdésekre. Korábban nem bontotta fel a borítékot, nem azért, mintha tartott volna a csalódástól, hiszen tudta, hogy a kérdések nem demagógok, hanem épp ellenkezőleg: a magyarság fennmaradásának legfontosabb kérdéseiről szólnak.

Azért volt benne egy kis izgalom, vagy másképpen fogalmazva, feszültség. Nem a kérdésekkel volt baja, azok egytől egyig kiválóak voltak, alkalmasak arra, hogy megállítsuk Brüsszelt, ne legyünk gyarmat és ne Soros György nevessen a végén.Tollal töltötte ki a miniszterelnök a konzultációs kérdőívet, papíralapon, mert ezzel is azt kívánta érzékeltetni, hogy ő a nép egyszerű gyermeke, aki, hasonlóan az internetet még sosem látott öregekhez, ugyanúgy bérből és fizetésből él, mint a többi magyar. Itt, ennél a gondolatnál kicsit elmosolyodott, felidézte magában azt a néhány hónappal ezelőtti rádióinterjút, amikor azt mondta a magyaroknak, hogy ő is bérből fizetésből él, mint bárki más.

Mielőtt hozzálátott volna a kérdések megválaszolásához, elolvasta az általa írt levelet, amelyben elmagyarázta honfitársainak, hogy miért van szükség erre a mostani konzultációra. Brüsszel rosszat akar nekünk, azt akarja, hogy ne úgy éljünk, ahogyan élhetnénk, hanem annál sokkal rosszabbul

Nagyon tetszett neki a levél stílusa, úgy találta, hogy a hangvétel megfelel a célnak, visszafogott, de ugyanakkor egyértelmű és  mindemellett erőt is sugároz. Márpedig Brüsszel csak az erőből ért, ahol gyengeséget tapasztal, ott azonmód támadásba lendül és ha rajta állna, már az összes magyar vívmányt lábbal tiporná. Nem volna Magyarországon sajtószabadság, megszűnne a jogállam, szabadon terjedne a vírus és a gyerekeinkre is számtalan veszély leselkedne.

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok jártak a miniszterelnök fejében, miközben egyenként válaszolt a saját maga által hetekkel korábban megfogalmazott kérdésekre. Szórakoztatta ez a tevékenység, néhány kérdésre már nem is emlékezett, ezekre különösen nagy kedvvel válaszolt.

Mikor végzett a kérdőív kitöltésével, megnyálazta a borítékot – a címzéssel nem kellett bajlódnia, az rajta volt a válaszborítékon – majd elballagott a postára, kivárta a sorát és feladta a levelet. 

Biztosan örülni fog Orbán Viktor, ha megkapja a levelemet, gondolta magában a miniszterelnök. Hazafelé menet dobott egy százast egy koldus honfitársnak és nagyon örült, hogy egyetlen nap alatt nem egy, hanem két jót is cselekedett.