Orbán nacionalista kelléktárának legbiztosabb darabja a foci

HírKlikk 2020. augusztus 26. 09:21 2020. aug. 26. 09:21

Az Európa Liga első selejtező körében augusztus 27-én a MOL Fehérvár FC ellenfele az ír Bohemian FC lesz.

A meccs apropóján Orbán fociőrületéről ír az ír the42.ie portál – hangzott el a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében. Miután kormányfő lett, Orbán első külföldi útja a franciákhoz vezetett 1998-ban, mivel ott volt a Foci Világkupa. Egy évre rá, amikor Bill Clinton hívta a jugoszláv háború okán, épp edzés kellős közepén érte utol a magyar kormányfőt.

A szerző megállapítja, a focin keresztül vezet az út Orbánhoz. Azaz, aki jóban akar vele lenni, az a foci felől közelítheti meg a legegyszerűbben. A VIP páholyban találkozik a politikai és pénzügyi elit is Orbánnal, ott dőlnek el a nagy pénzügyi beruházások, nem a hivatalban.

David Goldblatt könyvében azt írja róla, Orbán nacionalista kelléktárának egyik legbiztosabb darabja a foci. A 6:3-at áhítja vissza minden egyes, a focit érintő beruházásával. Az aranykor lázában ég mind a mai napig. A tao ügyét is körbejárva, megjegyzi, több száz millió jut a focicsapatoknak közpénzből, több mint a szegénység felszámolására, hisz az ország harmada a létminimumon él.

Forrás: Klubrádió